Felina emblematică a Carpaților, un mare maestru al camuflajului și un carnivor extrem de discret, care trăiește izolat și vânează singur, are mare nevoie de ajutorul tău. 

Supraviețuirea speciei este pusă în pericol de braconaj, dar mai ales prezența și activitățile umane care îi invadează din ce în ce mai mult habitatul. În prezent în Europa nu mai sunt decât 9.000 de exemplare dintre care 1.200 în România.

Adoptă simbolic un râs chiar azi iar noi te vom purta într-o călătorie inițiatică de descoperire a speciilor valoroase din România. Ȋn plus, știi ce se întâmplă cu donațiile tale lunare din email-ul primit periodic cu activităţile realizate cu ajutorul tău.

Ajută în lupta împotriva braconajului prin proiecte de îmbunătățire a legislației

Ajută la certificarea în sistem FSC© a 2.4 milioane ha. de pădure privată și de stat, ceea ce garantează gestionarea responsabilă a acestora, habitatele naturale ale râșilor;

 

Ajută la identificarea și securizarea coridoarelor de migrație pentru râși prin achiziționarea și amplasarea de camere video  speciale

Amenințari:

– Pierderea sau fragmentarea habitatului, din cauza dezvoltării infrastructurii urbane sau rurale în zonele protejate –  râșii au nevoie de suprafețe foarte mari (30km2) pentru hrană și adăpost;

– Vânarea excesivă a animalelor care constituie baza trofică a râsului;

– Defrişarea pădurilor care îi lasă fără casă şi fără mâncare.

Ești în căutarea unui cadou special?

Adopția unui urs este cadoul perfect pentru un iubitor de animale. Pachetul special de adopție cuprinde un râs drăgălaș de pluş, certificatul de prieten al naturii şi stickere WWF.

Poţi alege pachetul pentru tine sau poţi face donaţia în numele unui prieten iar noi i-l vom trimite.

Preferi pachetul în schimbul unei singure donații?

Donațiile lunare sunt inima WWF-România, contribuind la susținerea planificării pe termen lung și la reducerea costurilor de administrare – oferind un impuls imens proiectelor noastre de conservare. Împreună, cu sprijinul tău continuu, în fiecare lună, an de an, creăm soluții pe termen lung la problemele cu care se confruntă biodiversitatea. 

ARTICOLE

Află mai multe despre râs

Scroll to Top