DUNĂREA
UNA DINTRE CELE MAI IMPORTANTE REGIUNI DE BIODIVERSITATE DIN LUME
Lunca Dunării reprezintă un șir lung de atracții naturale și culturale, începând cu Defileul Dunării, care se întinde pe o distanță de 150 de km, de la intrarea fluviului în țară și până la Gura Văii și terminând cu o mini-deltă, puțin știută de omul de rând – în dreptul localității Gârla Mare.
Nici din punct de vedere al biodiversității, lunca inferioară a Dunării nu dezamăgește. În bazinul Dunării se găseşte şi cea mai lungă zonă mlăştinoasă a continentului. Sute de specii de pești și de păsări și peste 2000 de specii de plante trăiesc în apele fluviului sau în zonele umede și pădurile de luncă din jurul acestuia.
1000+
km de la izvor și până la vărsare
5000+
specii de plante, animale și păsări
26
localități traversate de Dunăre în România
O serie de lucrări de îndiguire au fost însă realizate de-a lungul Dunării, care au distrus mare parte din aceste habitate naturale. Comuniștii au făcut desecări care au distrus lacuri precum Potelu, Greaca, Bistreț, Rast sau Nedeia. Aceste lacuri rețineau apa în timpul inundațiilor și erau o sursă importantă de pește. În prezent, lipsa acestor lacuri duce la consecințe grave în perioadele de inundații.
Galerie foto



Noutăti
Fii la curent cu ultimele articole despre Dunăre

STUDIU DE PIATA PRIVIND TRAFICUL CU PRODUSE DIN STURION: Aproape o treime din produsele verificate au fost ilegale
Aproape o treime din eșantioanele de produse provenite de la sturioni (caviar, carne de sturion), cumpărate în cadrul unui studiu de piață al WWF în perioada 2016-2020, au fost ilegale, iar autoritățile au raportat 214 cazuri de braconaj. 12 aprilie 2021, WWF-România: Studiul de piață efectuat de WWF oferă pentru

WWF-România solicită Senatului revizuirea propunerii legislative pentru modifcarea Legii Apelor
WWF-România atrage atenția că țara noastră se va afla din nou în pericol de infringement, dacă modificarea Legii Apelor nr 107/1996 va fi aprobată de Senat.

Sfârșitul de an vine cu vești foarte bune pentru ape
CE a ascultat vocile celor peste 375.000 de oameni care i-au solicitat să mențină puternică legislația UE în domeniul apei.