DESPRE WWF
Viziune & misiune
Suntem cu toții conectați la ADN-ul planetei. Natura este sursa noastră fundamentală pentru viață. Dar, în prezent, se degradează într-un ritm accelerat și noi, oamenii, suntem responsabili pentru această situație: populațiile de specii sălbatice s-au înjumătățit în doar 40 de ani, la fel s-a redus și calitatea râurilor și a pădurilor. Efectele dezastruoase ale schimbărilor climatice sunt din ce în ce mai vizibile – fenomene meteo extreme, care cauzează dezastre naturale, lasă comunități întregi fără apă de băut, hrană și adapost, forțând din ce în ce mai mulți oameni să migreze.
Modul în care trăim pune o presiune mult prea mare pe natură: consumăm mai mult decât natura ne poate oferi într-un an, consumăm resursele naturale mai repede decât acestea se pot regenera. Viața noastră devine astfel din ce în ce mai nesigură și nesănătoasă, iar bunăstarea, sănătatea, dezvoltarea generațiilor viitoare este pusa în pericol.
De aceea ne propunem să oprim degradarea Planetei, protejând biodiversitata – toate speciile si ecosistemele care fac Pâmântul locuibil pentru oameni. Ne propunem să construim un viitor în care oamenii trăiesc și se dezvoltă în armonie cu natura. Dacă vom acea succes, în 30 de ani declinul naturii va fi oprit; ecosistemele vor fi reziliente și vor exista mecanisme sociale, economice și politice care să asigure folosirea responsabilă a resurselor, iar poluarea va fi redusă în limite sigure pentru viață.

WWF International
La nivel internațional lucrăm în peste 100 de țări pentru conservarea naturii, în beneficiul oamenilor.

WWF-România
Din 2006 și până azi, lucrăm împreună cu localnici și autorități pentru a proteja apele, pădurile și speciile sălbatice din România.
Cu cine lucram

Experti
Echipa WWF-România este formată din peste 60 de experți: biologi, ecologi, ingineri silvici, experți financiari,avocați și specialiști în comunicare.

Parteneri
Lucrăm cu sectorul privat pentru a ne atinge obiectivele de conservare. Ne bazăm pe un dialog constructiv și înțelegere comună a problemelor pentru generarea soluțiilor.
Oportunităti de carieră
Noutăti
Fii la curent cu ultimele articole

STUDIU DE PIATA PRIVIND TRAFICUL CU PRODUSE DIN STURION: Aproape o treime din produsele verificate au fost ilegale
Aproape o treime din eșantioanele de produse provenite de la sturioni (caviar, carne de sturion), cumpărate în cadrul unui studiu de piață al WWF în perioada 2016-2020, au fost ilegale, iar autoritățile au raportat 214 cazuri de braconaj. 12 aprilie 2021, WWF-România: Studiul de piață efectuat de WWF oferă pentru
Proiectul Transgreen primeste Premiul Natura 2000 din partea Comisiei Europene
Bruxelles. 14 Octombrie 2020. Proiectul TRANSGREEN a fost distins de catre Comisia Europeana cu Premiul Natura 2000 pentru „Cooperare transfrontaliera”. Proiectul – cu WWF Romania partener si WWF Dunare Carpati coordonator – își propune să contribuie la dezvoltarea unor rețele de drumuri și căi ferate mai sigure și mai prietenoase

Cea mai mare populatie de zimbri liberi din Romania este in crestere
Doi pui de zimbru au fost zăriti de rangerii proiectului LIFE Bison în turele de monitorizare din Muntii Tarcu. În zona cunoscută sub numele de Măgura Zimbrilor, în vecinătatea comunei Armeniș, sunt acum peste 57 de zimbri liberi, dintre care cel puțin 12 născuți în sălbăticie. Rewilding Europe împreună cu