educație
"Cea mai importantă misiune a noastră, dacă vrem să salvăm Planeta, este educatia"
Sir Peter Scott, fondator WWF
Dezvoltare durabilă înseamnă creștere și echilibru între oameni, natură și economie. Educația pentru Dezvoltare Durabilă (EDD) pregătește tinerii pentru aceasta. Prin programele și instrumentele educaționale create de WWF sprijinim tinerii să-și valorifice potențialul și să creeze un prezent și un viitor în armonie cu natura.
Misiunea WWF este de a obține un impact pe termen lung în conservarea naturii. Printre metodele folosite, un loc important îl ocupă educaţia de mediu, una dintre priorităţile strategice ale organizaţiei. WWF-România a înființat în 2011, un Departament de Educaţie, ale cărui activităţi stau sub semnul „Educaţiei pentru Dezvoltare Durabilă” (EDD). Astfel, WWF aderă la obiectivele Decadei UNESCO dedicată Educaţiei pentru Dezvoltare Durabilă.
Independent de departamentul specializat pe educaţie, WWF România a organizat activităţi educative în majoritatea proiectelor de conservare, pentru a se asigura de buna informare şi de implicarea comunităţilor din zonele respective.

Proiecte
Resurse educaționale

Descoperă inițiativele și instrumentele dezvoltate de echipa de educație a WWF România.
Noutăti
Fii la curent cu ultimele noutăti ale WWF România

Nouă țări dunărene lansează o inițiativă transfrontalieră de monitorizare a sturionilor
18 iulie 2025București, România Treisprezece parteneri de proiect și o serie de parteneri strategici – instituții guvernamentale, autorități de căi navale, universități, ONG-uri și institute de cercetare, s-au reunit la București, în perioada 9-10 iulie, pentru a lansa proiectul „MonStur in the Danube”, o nouă inițiativă transfrontalieră dedicată monitorizării și

Invitation to tender for GIS and modeling services
WWF-Romania is launching a call for proposals for GIS and modeling services within the ForestConnect project, part of the Interreg Danube Region Programme, co-funded by the European Union. The project aims to protect and preserve ecological corridors for large carnivores across the Carpathians, Balkans, and Dinarides. We invite qualified and

Comunicatul Federației Coaliția Natura 2000 România
Referitor la tragicul eveniment de pe Transfăgărășan, din data de 3 iulie 2025.