Alătură-te campaniei “Europa: decizia ta, viitorul nostru”

Uniunea Europeană este pe punctul de a decide reacţia la fenomenul de încălzire globală, o hotărâre care ne va afecta pe noi toţi. Prin campania “ Europa: Decizia ta, viitorul nostru”, WWF îţi dă ocazia să joci un rol important în luarea acestei decizii. Prin intermediul Paşaportului Panda, poţi trimite mesajele tale de susţinere liderilor europeni.

Europa a afişat în nenumărate rânduri intenţia de a stopa încălzirea globală la limita de 2 ° faţă de media  înregistrată în perioada pre-industrială. Dacă permitem ca temperatura să depaşească acest prag, riscăm să avem de-a face cu efecte catastrofale ale schimbărilor climatice. Deciziile pe care Uniunea Europeană este nevoită să le adopte în această perioadă vor influenţa viitoarele negocieri internaţionale, când toţi liderii mondiali vor trebui să agreeze asupra unor soluţii pe termen lung. In prezent, UE dezbate un pachet de legi al căror scop este să reducă nivelul de emisii din Europa cu 20% până în 2020. Procentul propus nu este însă nici pe departe suficient pentru a demonstra responsabilitatea Europei în lupta cu schimbările climatice. Europa trebuie să se angajeze sa-şi reducă emisiile de gaze cu efect de seră până la 30%, garantând, în acelaşi timp, sprijinul oferit ţărilor mai puţin dezvoltate care se bazează în mare parte pe utilizarea carbunelui ca principală sursă de energie.

Dovedeşte că te preocupă viitorul Europei şi al nostru, al tuturor, şi spune-le liderilor europeni că e timpul să ia atitudine în privinţa schimbărilor climatice!

Mai multe detalii despre campanie şi despre cum poţi deveni unul din cei 70.000 de posesori ai Paşaportului Panda sunt disponibile pe pagina:

http://passport.panda.org/campaigns/campaign.cfm?uNC=02773228&uCampaignId=1821

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top