Cicliștii bucureșteni trimit mesaje pentru Copenhaga

Astăzi, începând cu 14.30, cicliștii bucureșteni sunt așteptați în Piața Constituției, pentru a transmite mesaje liderilor mondiali care se vor reuni în cadrul Conferinței de la Copenhaga din 7 decembrie.

La inițiativa proiectului Ride Planet Earth, cicliști din întreaga lume vor ieși în stradă pe 5 și 6 decembrie 2009, demonstrând capacitatea și dorința oamenilor de pretutindeni de a lua atitudine împotriva schimbărilor climatice. Pe 7 decembrie 2009, la Copenhaga vor începe negocierile Conferinței Națiunilor Unite cu aceeasi temă.

Proiectul Ride Planet Earth a fost inițiat de Kim Nguyen, un tânăr australian care a pornit pe bicicletă acum 16 luni din Brisbane, Australia spre Copenhaga, Danemarca, trecând și prin București. Scopul calatoriei sale a fost de a aduna mesaje de la oameni preocupați de protejarea mediului și îngrijorați de impactul schimbărilor climatice. Mesajele colectate de-a lungul călătoriei vor fi prezentate în decursul Conferinței Națiunilor Unite, pentru a convinge guvernele lumii să ia acțiuni imediate cu privire la un acord despre problema climatului global.

Ride Planet Earth promovează schimbarea stilului de viață personal, promovând diferitele tipuri de transport sustenabil, ca parte din pașii necesari în lupta împotriva schimbărilor climatice. Oricare ar fi decizia delegațiilor guvernamentale, la fel de important este și comportamentul fiecărui individ în parte.

Coordonatorii Ride Planet Earth România au două obiective majore:

– ca delegațiile guvernelor să conștientizeze poziția noastră cu privire la poluarea cauzată de emisiile de CO2 și să acționeze în consecință. Acest obiectiv va fi realizat prin înregistrarea de mesaje video ale participanților, ce vor fi comunicate de către Kim Nguyen la Copenhaga.
– să îi convingă pe români că bicicleta poate fi un mod placut și rapid de deplasare spre locul de muncă, spre școală, la cumparaturi, și chiar în concediu, înlocuind cu succes mașina. Acest obiectiv va fi realizat cu ajutorul unor participanți care au adoptat deja acest mod de transport și care vor avea ținută de birou pe parcursul acestui eveniment.

Detaliile despre evenimentele care vor avea loc în restul lumii, precum și imagini din timpul expediției lui Kim Nguyen pot fi accesate pe website-ul Ride Planet Earth: www.rideplanetearth.org.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top