Copenhaga va sărbători mâine Ora Pământului

Mâine, începând cu ora 19:00, luminile din Copenhaga vor fi stinse timp de o oră- Ora Pământului. Totodată, Secretarul General al ONU Ban Ki-moon a confirmat că va accepta, la finalul evenimentului, mesajul trimis de către oamenii de pe întreaga planetă prin intermediul People`s Orb și ca îl va transmite mai departe liderilor mondiali reuniți la Copenhaga.

“People’s Orb” este o impresionantă sferă de argint cu diametrul de 20 cm, care conține 350 GB de povești, voci și imagini ale oamenilor de pe întreg globul, cerând o acțiune fermă din partea liderilor în ceea ce privește stoparea schimbărilor climatice. Mesajul ”People’s Orb” poartă speranțele și visele a sute de milioane de oameni din întreaga lume, inclusiv ale românilor care au participat la acțiuni WWF precum Ora Pământului sau Caravana Climei. La finalul evenimentului de mâine, când luminile din Copenhaga se vor reaprinde, sfera va fi înmânată de către reprezentanții WWF, secretarului General al ONU, Ban Ki-moon, care s-a remarcat, în ultimii ani, drept un susținător al luptei împotriva schimbărilor climatice.

Sfera ”People`s Orb” a fost inaugurată pe 4 decembrie în Australia, continentul cel mai afectat de schimbările climatice și locul în care s-a sărbătorit pentru prima oară Ora Pământului, în 2007. De atunci, “People’s Orb” a călătorit până la Copenhaga la bordul celebrului tren “Climate Express, fiind purtat pe parcurs de către mai multe personalități, precum Directorul Executiv al UNEP(United Nations Environmental Programme), Clever Moore, primarul orașului Sydney, sau actorul american Bradley Whitfield.

“People’s Orb” mai conține încă suficientă memorie pentru a stoca o ultimă poveste, cea care va rezuma concluziile Conferinței de la Copenhaga.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top