De Earth Hour, Ateneul Român dă tonul stingerii luminilor în Bucureşti

Bucureşti, 23 martie- Sâmbătă, 26 martie, la 20 :30, 51 de oraşe din România vor stinge luminile pentru o oră, alăturându-se campaniei Earth Hour, cea mai mare manifestare de mediu din istorie. Ca în fiecare an, WWF invită bucureştenii să sărbătorească Earth Hour, în cadrul unui eveniment care nu va implica surse de curent, organizat împreună cu Primăria Municipiului Bucureşti. Evenimentul Mai mult decât o oră pentru planetă se va desfăşura sâmbătă, începând cu 17:30, în Piaţa George Enescu.

Bucureştiul se va număra, ca şi în anii trecuţi, printre capitalele lumii care vor stinge luminile în semn de susţinere a cauzei Earth Hour. Pe 26 martie, de la 20:30, Palatul Parlamentului, Ateneul Român, Opera Română, Teatrul Naţional Bucureşti, Muzeul Naţional de Artă al României, Teatrul Naţional Bucureşti şi Biblioteca Centrală Universitară, alături de zeci de sedii de companii şi instituţii, se vor cufunda în întuneric timp de o oră.

Sărbătoarea Earth Hour 2011 va începe prin startul pentru Marşul Earth Hour 2011. Bicicliştii bucureşteni sunt aşteptaţi în Piaţa George Enescu, de unde se va pleca pe următorul traseu: Str. C.A. Rosetti- Bd-ul. G-ral. Gheorghe Magheru- Piaţa Romană- Bd-ul. Lascăr Catargiu- Piaţa Victoriei- B-dul. Aviatorilor- Piaţa Charles de Gaulle- Bd-ul. Mareşal Constantin Prezan- Arcul de Triumf- Şos. Kiseleff- Piaţa Victoriei- Calea Victoriei – întoarcere în Piaţa George Enescu. Harta traseului poate fi vizualizată pe Bikemap: http://www.bikemap.net/route/863396

Pe cei care îşi doresc să participe la marş, însă nu au o biblicletă acasă, organizatorii îi aşteaptă cu 100 de bicliclete puse la dispoziţie gratuit de centrele de închiriere IVelo şi Cicloteque. Doritorii sunt invitaţi să îşi închirieze bicicleta în avans, trimiţând un mesaj la adresa [email protected], care să includă numele şi numărul de telefon, până vineri, 25 martie, la orele 15:00.

Marşul Earth Hour se va încheia la orele 19:00. Începând cu ora 20:00 publicul se va putea bucura, ca şi în anii trecuţi, de un concert Sistem 100% unplugged, iar la 20:30 se va da tonul stingerii luminilor Ateneului Român, ale Bibliotecii Centrale Universitare şi ale Muzeului Naţional de Artă. Când totul va fi stins, cunoscutul cor Sound va încânta publicul cu un repertoriu adaptat evenimentului.

Earth Hour 2011- Mai mult decât o oră pentru planetă

Pentru acest an, WWF, organizaţia care a iniţiat conceptul Earth Hour şi care coordonează campania de cinci ani de zile, estimează că sute de milioane de oameni din peste 5000 de oraşe din întreaga lume vor stinge luminile în mod simbolic.Totodată, în 2011 Earth Hour intră într-o etapă nouă: Beyond the Hour.

Evoluţia extrem de rapidă a campaniei Earth Hour, de la un oraş -Sidney- la 4500 de oraşe din 128 de ţări, în numai 4 ani de zile, a dovedit că există sute de milioane de oameni care îşi doresc să se implice mai mult în rezolvarea problemelor de mediu actuale.

Astfel, noutatea ediţiei de anul acesta o constituie platforma specială 60+, care permite susţinătorilor Earth Hour să împărtăşească idei, poveşti sau planuri despre cum aleg să îşi reducă impactul negativ asupra planetei. Platforma, accesibilă la www.beyondthehour.org şi reflectată şi de logo-ul campaniei, s-a născut în urma evoluţiei campaniei Earth Hour, reflectată şi de sute de poveşti pe care oameni de rând, instituţii sau mari companii le-au împărtăşit încă din 2007, când a avut loc prima ediţie. Pentru că aceste poveşti au dezvăluit un număr mare de oameni care sunt pregătiţi să se implice mai mult şi să îşi reducă impactul negativ pe care îl au asupra planetei, Earth Hour – ediţia 2011- se va dedica reflectării lor, fie că ele vor veni din partea companiilor, a autorităţilor sau a oamenilor obişnuiţi.

Până pe 26 martie, platforma Beyond the Hour, accesibilă şi de pe www.earth-hour.ro, site-ul campaniei din România, va centraliza toate aceste poveşti şi acţiuni, care pot fi consultate de către publicul larg.

Tot pe pagina www.earth-hour.ro, susţinătorii Earth Hour îşi pot înscrie participarea la eveniment, pot accesa ghiduri speciale, cu idei de acţiuni şi evenimente specifice, pot descărca materiale de promovare şi pot fi la curent cu ultimele noutăţi legate de Earth Hour în România şi în întreaga lume.

Parteneri în campania Earth Hour România 2011 sunt: Primăria Municipiului Bucureşti, Ogilvy&Mather România, Elevate, Star Education, Organizaţia Naţională Cercetaşii României, Let`s Bike It, Mai Mult Verde, Green Revolution, Drumul Bicicletei, Ciclopromenada Nocturnă, Bate Şaua, Velo Bello, Bike Walk, Asociaţia Euroland Banat, Asociaţia Recolamp, Societatea Astronomică Română de Meteori şi Leyza SRL Târgu Mureş.

Parteneri media : Europa FM, UTV, Zile şi Nopţi, Trilulilu, Ziare.com, Ecofrecventa, Bio Planet, Good Food, CSR România, Photo Magazine, Connect.

Notă pentru editori
Oraşele Oficiale Earth Hour în 2011 sunt: Bucureşti, Adjud, Aiud, Alba Iulia, Alexandria, Arad, Avrig, Bacău, Baia Mare, Băile Tuşnad, Bistriţa, Botoşani, Brăila, Braşov, Buftea, Calafat, Calarasi, Cluj-Napoca, Constanţa, Craiova, Deva, Focşani, Galaţi, Giurgiu, Horezu, Iaşi, Miercurea Ciuc, Mizil, Panciu, Piatra Neamţ, Piteşti, Ploieşti, Râmnicu Vâlcea, Reşiţa, Roman, Roşiorii de Vede, Satu Mare, Sfântu Gheorghe, Salonta, Sighisoara, Slobozia, Suceava, Târgovişte, Târgu Jiu, Târgu Mureş, Timişoara, Tulcea, Turda, Vaslui, Vatra Dornei, Zalău.
Pentru informaţii suplimentare, vă rugăm contactaţi WWF Programul Dunăre-Carpaţi România, persoană de contact: Ioana Beţieanu, Coordonator Earth Hour România, e-mail: [email protected], tel: 0730 098 716.

Despre WWF (World Wide Fund for Nature):
Înfiinţată în anul 1961, WWF este una dintre cele mai importante organizaţii internaţionale care derulează proiecte pentru conservarea naturii, în peste 100 de ţări. Misiunea WWF la nivel global este să oprească degradarea mediului înconjurător şi să construiască un viitor în care oamenii trăiesc în armonie cu natura. Mai multe detalii la: www.wwf.ro.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top