Garanti Bank lanseaza o campanie de strangere de fonduri pentru protejarea Padurilor Sincii

Garanti Bank, una dintre cele mai dinamice și inovatoare bănci din România, lansează campania „Cu fiecare cumpărătură, salvăm împreună pădurile virgine ale Șincii”, prin care contribuie activ la strângerea de fonduri pentru susținerea inițiativei WWF România de a obține protecție totală pentru Pădurile Șincii, una dintre ultimele păduri virgine ale Europei.

În cadrul campaniei, primii 350 de noi posesori WWF Bonus Card, primul card de afinitate eco din România, vor primi spre adopție un ursuleț de pluș WWF, alături de un certificat care să ateste calitatea de susținător al pădurilor Șincii, casa ursului brun.

Odată cu activarea de către aceștia a cardului lor WWF Bonus Card, Garanti Bank va dona, în numele lor, o sumă de 90 de lei organizației WWF România, pentru a susține eforturile de protejare a pădurilor virgine ale Șincii.

Campania se derulează în perioada 28 noiembrie 2011 – 3 ianuarie 2012.

Pădurile Șincii adăpostesc 350 de hectare de păduri virgine, în județul Brașov. Neatinse încă de activitățile umane, dar în pericol de exploatare, Pădurile Șincii sunt adăpost pentru specii protejate, precum ursul brun, râsul și lupul. Copaci seculari cu diametrul de peste doi metri și mai înalți de 50 de metri sunt, de asemenea, o atracție a acestor păduri unice. În prezent, WWF luptă pentru obținerea statutului de protecție integrală atât pentru Pădurile Șincii, cât și pentru toate pădurile virgine din România.

„Garanti Bank contribuie activ la protejarea mediului înconjurător în România încă de la lansarea cardului de credit WWF Bonus Card, primul card de afinitate eco de pe piața bancară autohtonă. Acum, alături de cei 0,5% din valoarea tuturor cumpărăturilor achitate de către clienți cu WWF Bonus Card, Garanti Bank suplimentează valoarea donației cu câte 90 de lei pentru primele 350 astfel de carduri solicitate și activate. Ca și până acum, sumele astfel colectate vor merge către programele derulate de către WWF România pentru protejarea pădurilor virgine din această țară, în special a Pădurilor Șincii”, a declarat Murat Atay, CEO Garanti Bank Romania.

Campania „Cu fiecare cumpărătură, salvăm împreună Pădurile virgine ale Șincii” va fi promovată în agențiile Garanti Bank din toată țara, în online și social media, prin execuții neconvenționale în presa scrisă, precum și prin activități BTL.

„Campania «Salvați Pădurile Virgine» a apărut ca o urmare firească a activităților noastre în ultimii cinci ani în ceea ce privește protejarea pădurilor, iar Pădurile Șincii ne-au inspirat extrem de mult. La Șinca, din cele 410 de hectare de pădure, am reușit să salvăm doar 350, insă acest proiect pilot a reușit să atragă atenția întregii țări asupra nevoii stringente de a proteja pădurile virgine. Acest proiect demonstrează cel mai bine că, uneori, cu o acțiune mică, obținem rezultate mari. Sprijinul Garanti Bank si al persoanelor preocupate de soarta pădurilor ne va permite să continuăm ce am început”, a adăugat directorul WWF România, Magor Csibi.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top