Jim Leape se retrage din funcția de Director General al WWF în 2014

Gland, Elveția – Jim Leape și-a anunțat decizia de a demisiona din funcția de Director General al organizației WWF Internațional la începutul anului 2014.

Jim Leape și-a dedicat aproape 20 de ani organizației WWF. Acesta a condus activitatea de conservare a filialei WWF-US timp de mai mulți ani, din calitatea de Vicepreședinte Executiv. În anul 2006, Leape s-a mutat în Elveția pentru a prelua rolul de Director General al WWF Internațional, coordonând astfel o rețea globală de 6.000 de membrii din peste 100 de țări, un secretariat internațional și reprezentând organizația pe plan internațional, în foruri de dezbateri și în media și în fața guvernelor și altor organizații. El se va retrage anul viitor din motive personale și se va întoarce în Statele Unite ale Americii.

Leape și-a anunțat plecarea cu 9 luni în avans pentru ca transferul responsabilităților către succesorul său să fie cât mai lin.

Președintele WWF Internațional, Yolanda Kakabadse: „Vreau să-mi exprim puternica apreciere pentru tot ceea ce Jim Leape a realizat pentru WWF. Modelul său de conducere și viziunea sa continuă să contribuie la creșterea eficienței și dinamicii organizației și la transformarea acesteia într-o organizație cu adevărat globală. Sunt, de asemenea, recunoscătoare pentru dorința lui Jim ca transferul către succesorul său să se realizeze în condiții optime. În numele Boardului Internațional WWF și al întregii rețele, îi mulțumesc lui Jim pentru tot ceea ce a oferit organizației și îi transmit lui și familiei sale cele mai bune gânduri pentru viitor”.

Leape a afirmat că „În decursul ultimilor 20 de ani, am avut marele noroc să lucrez alături de colegi extraordinari din întreaga lume, al căror numitor comun este pasiunea cu care se dedică misiunii de salvare a biodiversității de pe Pământ. Sunt foarte recunoscător pentru șansa de a fi parte din WWF. Munca noastră a adus o schimbare și mă retrag cu convingerea că activitatea întreprinsă de WWF va avea un impact și mai mare în anii care vin”.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top