Pensiunea Jenica din Sfântu Gheorghe (Tulcea) obține primul împrumut Rewilding Europe Capital din România

Jeni și Dumitru Dimache oferă cazare, masă, excursii cu barca și excursii de pescuit în împrejurimile frumoase din Delta Dunării, unde trăiesc. Aici, în Sfântu Gheorghe, cei doi au o afacere de familie de 14 ani.

Una dintre dorințele mele cele mai profunde și mai vechi a fost de a lucra cu oameni pasionați de bird watching (n.r. observarea păsărilor sălbatice), pentru a afla care este perspectiva lor și pentru a împărtăși experiența mea și propria mea curiozitate față de natură, a declarat Dumitru, la primirea împrumutului de € 15, 000 de la Rewilding Europa Capital (REC). Acesta este primul împrumut REC în România.

Începând din această toamnă ei vor folosi împrumutul pentru a îmbunătăți facilitățile de cazare și bucătăria, pentru a cumpăra toate echipamentele de care au nevoie pentru a ghida turiștii interesați de observarea faunei sălbatice (inclusiv crearea unor observatoare) și pentru a își promova pensiunea. Prin ideile lor și ofertele de călătorie, Jeni și Dumitru încurajează oamenii să vină și să descopere un loc unic în Europa, unde se găsesc multe specii rare de păsări. Jeni și Dumitru și consilierii din echipa REC vor lucra în strânsă colaborare pentru a dezvolta afacerea bazătă pe natură.

Dumitru și Jeni ne dovedesc în mod constant pasiunea lor pentru natură și pentru Deltă. Ei se concentrează pe furnizarea de servicii de înaltă calitate și activități turistice cu un impact scăzut asupra mediului, care să evidențieze tot ce are Delta mai bun de oferit. Afacerea și atitudinea lor se încadrează perfect în modelul de business rewilding și suntem încântați să îi susținem, spune Matthew McLuckie, echipa centrală Rewilding Europe.

Acesta este al patrulea credit oferit de Rewilding Europe Capital. Primele au fost oferite în Croația (Linden Tree Retreat & Ranch, Munții Velebit: €50,000 și Guslice & Melnice Honey :€30,000) și Portugalia (Casa de Cisterna, Vestul Peninsulei Iberice: €15,000).

Despre Rewilding Europe Capital
REC este o divizie de finanțare specializată a Rewilding Europe și oferă credite afacerilor de pe tot cuprinsul Europei, dacă aceste afaceri vin în sprijinul naturii sălbatice și al comunitășilor care sunt aproape de natură.
REC primește candidaturi din orice zonă a pieței și se concentrează, în special, asupra urmatoarelor domenii:
Turism (hoteluri, cabane și ferme, cu o legătură clară cu natura și fauna sălbatică);
Educație (antreprenori care oferă cursuri educative asociate cu natura).
Produse naturale (de exemplu, miere);
Proprietarii de terenuri din mediul rural sau dezvoltatori (cu mai mult de 500 de hectare de teren relevante în proprietate sau în arendă);
Mai multe informații: http://www.rewildingeurope.com/rewilding-europe-capital/

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top