output_hannesgreberwwfat_1

Prohibitia pentru pescuitul sturionilor se apropie de final. Ce urmează?

Pescuitul și comercializarea sturionilor și a produselor prevenite de la aceștia este interzis în România de mai bine de 14 ani. În aprilie 2021, prohibiția se încheie. În tot acest timp, nu au fost realizate studii consistente și continue de monitorizare a stării populațiilor de sturioni din Dunăre și Marea Neagră.
 
WWF-România atrage atenția că este esențială demararea în cel mai scurt timp posibil a unor studii de monitorizare care să arate efectul măsurilor de protecție luate până acum. Pentru aceasta, am trimis o scrisoare către Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor și către Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, prin care solicităm continuarea acțiunilor privind măsurile de refacere și conservare a populațiilor de sturioni din habitatele piscicole naturale.
 
WWF-România derulează în acest moment două proiecte pentru conservarea sturionilor: MEASURES (Gestionarea și refacerea coridoarelor ecologice acvatice pentru speciile de pești migratori din bazinul Dunării)   și LIFE 4 Danube Sturgeons (Conservarea sustenabilă a sturionilor din Dunăre prin prevenirea și reducerea braconajului și comerțului ilegal cu produse din sturion).

Citește solicitarea trimisă autorităților.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top