THE WORLD WANTS A REAL DEAL!

Coaliţia ONG-urilor pentru mediu din România organizează pe 12 decembrie 2009, începând cu ora 18:30, o seară de veghe pentru a transmite mesajul „THE WORLD WANTS A REAL DEAL” către decidenţii şi negociatorii care participă la Conferinţa Părţilor în cadrul Convenţiei Naţiunilor Unite privind Schimbările Climatice, la Copenhaga, în perioada 7-18 decembrie.

În urma apelului mondial lansat de Comunitatea AVAAZ.org, reprezentanţii Coaliţiei ONG-urilor pentru mediu din România şi susţinătorii lor vor aprinde lumănări în 14 oraşe din ţară, la aceeaşi oră cu alte sute de organizaţii non-guvernamentale şi cetăţeni de pe glob. Scopul acestui eveniment mondial este cel de a sublinia importanţa summit-ului de la Copenhaga cât şi de a-i încuraja pe delegaţi să ajungă la un acord ambiţios şi durabil. „The world wants a real deal!”

Locurile de veghe din cele 14 oraşe confirmate din România sunt următoarele:

Bucureşti – Piaţa Constituţiei.

Miercurea Ciuc – Piaţa Libertăţii.

Braşov – Piaţa Sfatului.

Cluj-Napoca – Casa de Cultură a Studenţilor – Piaţa Lucian Blaga.

Bacău – Piaţa Pietonală din faţa Casei de Cultură.

Târgu Mureş – Piaţa Teatrului.

Timişoara – Terasa Iulius Mall

Brăila – Strada Mihai Eminescu.

Arad – Bulevardul Revoluţiei.

Paşcani – Piaţa Unirii.

Răşinari – Piaţa Andrei Şaguna.

Tudra – Parcul Muzeul de Istorie Turda

Măureni – Strada Principală

Oradea – Piaţa Unirii, ansamblul Mihai Viteazul

Miza întâlnirii de la Copenhaga, la care participă reprezentanţi din 192 de state, este semnarea unui nou acord cu caracter obligatoriu pentru semnatari, care să limiteze eficient emisiile de gaze cu efect de seră la nivel mondial. Acest nou acord ar urma să îl înlocuioască pe cel semnat la Kyoto, în 1997, care urmează să expire în 2012.

Oameni de ştiinţă reuniţi în Grupul Interguvernamental Privind Schimbările Climatice, avertizează că dacă temperatura medie la nivelul planetei va creşte cu mai mult de 2 grade Celsius, modificările climatice vor fi ireversibile, iar costurile asociate reducerii efectelor schimbărilor climatice ar putea ajunge la 500 de miliarde de dolari pe an.

Îi invităm, pe această cale, pe toţi cei interesaţi de protecţia mediului să ni se alăture. Vom sta de veghe pentru acestă cauză, prin urmare vă învităm să aduceţi câte o lumânăre pe care să o aprindeţi alături de noi! Participarea dumneavoastră va atrage atenţia asupa problematicii schimbărilor climatice şi asupra responsabilităţii decidenţilor şi negociatorilor implicaţi în construirea acordului de la Copenhaga.

Putem face ca lucrurile să se schimbe în bine! Sâmbătă, 12 decembrie, începând cu ora 18:30, vă aşteptăm în Piața Constituției, să fim uniţi pentru viitorul planetei noastre!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top