Ursuleții WWF merg la Baneasa Shopping City, pentru a-și salva casa

București, 6 mai – Persoanele care vor vizita Băneasa Shopping City pe 7 și 8 mai vor avea ocazia să întâlnească doi ursuleți năstrușnici și puși pe îmbrățișări. Ursuleții fac parte din echipa campaniei
„2% pentru ursul brun”, pe care WWF o derulează pentru al doilea an consecutiv și al cărei scop este să protejeze casa ursului, pădurea.

Ursuleții vor interacționa cu vizitatorii centrului comercial și se vor fotografia cu cei mai înfocați admiratori ai lor. Voluntarii WWF vor oferi oferi informații despre prevederea 2%, despre cât de simplu este să ajuți natura cu un singur formular și îi vor ajuta pe cei care se decid să completeze acest formular la standul special amenajat, lângă intrarea principală a centrului comercial.

Obiectivele campaniei sunt informarea publicului în legătură prevederea 2% și colectarea de fonduri pentru protejarea a peste 300ha din Pădurile Șincii, de lângă Brașov. Persoanele care se vor întâlni cu ursuleții la Băneasa Shopping City în acest weekend vor avea prilejul să asculte povestea Pădurilor Șincii, dar și a altor păduri din România, care adăpostesc, in total, aproape 6000 de urși bruni.

Cu ajutorul fondurilor colectate de WWF, Pădurile Șincii sunt acum o casă sigură pentru ursul brun și pentru alte specii de animale importante – cocoșul de munte, râsul, lupul, barza neagră, stârcul cenușiu și numeroase specii de amfibieni. 300 de hectare din aceste păduri sunt încă neafectate de activitățile umane, însă, având în vedere soarta numeroaselor păduri seculare care au fost distruse în ultimii ani în țara noastră, există riscul ca aceasta să intre în exploatare, în viitorul apropiat.

Prin simplul gest de redirecționa 2% din impozitul pe venit către WWF, oricine poate contribui esențial la conservarea Pădurilor Șincii și, implicit, la salvarea ursului brun.

Fiecare persoană fizică poate decide să redirecționeze 2% din impozitul pe care îl plătește statului către o cauză care o reprezintă. Procedura este foarte simplă și presupune completarea unui formular și trimiterea acestuia prin poștă, la sediul Administrației Financiare de care aparține fiecare persoană. Formularele pretipărite cu datele WWF și toate detaliile necesare completării sunt disponibile pe www.wwfdoilasuta.ro.
Evenimentul „Free Bear Hugs”, din cadrul campaniei 2% pentru ursul brun, este susținut de Băneasa Shopping City.
Pentru informaţii suplimentare, vă rugăm contactaţi WWF Programul Dunăre-Carpaţi România, persoană de contact Dana Carataș, Coordonator Comunicare și Marketing, [email protected], 0730 098 714.

Despre WWF (World Wide Fund for Nature):
Înfiinţată în anul 1961, WWF este una dintre cele mai importante organizaţii internaţionale care derulează proiecte pentru conservarea naturii, în peste 100 de ţări. Misiunea WWF la nivel global este să oprească degradarea mediului înconjurător şi să construiască un viitor în care oamenii trăiesc în armonie cu natura. Mai multe detalii la: www.wwf.ro.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top