WWF: Earth Hour şi-a atins obiectivele în România

Sâmbătă seara, de la 20:30 ora locală, 125 de ţări au stins, rând pe rând, luminile în mod simbolic, dedicând o oră Pământului şi resurselor pe care acesta ni le oferă, de mii de ani. România s-a angajat mai mult decât oricând în campania globală, dovadă fiind zecile de evenimente organizate în ţară, numărul impresionant de clădiri care au stins luminile, miile de susţinători de pe platformele sociale şi care s-au înscris pe site-ul campaniei, dar şi sutele de mesaje de susţinere postate pe site-ul www.earth-hour.ro

Faptul că cifrele comunicate de Dispeceratul Energetic Naţional indică o creştere a consumului în intervalul 20:00-21.00 are, cu siguranţă, explicaţii de ordin tehnic şi nu trebuie să minimizeze implicarea românilor în această campanie, cu atât mai mult cu cât intervalul în care s-a sărbătorit Ora Pământului este 20:30-21:30.

”Obiectivul campaniei Earth Hour a fost comunicarea catre un public cat mai larg si mai divers a mesajului legat de impactul pe care viata noastra de fiecare zi il are asupra planetei si asupra resurselor sale. Miile de mesaje primite pe site-ul www.earth-hour.ro si prin retelele sociale, participarea a 37 de orase din tara si a zeci de companii, acoperirea media a evenimentelor de sambata 27 martie, toate acestea ne arata ca ora simbolica de intuneric – Ora Pamantului – a reprezentat o provocare si o sursa de inspiratie pentru romanii care au fost pregatiti sa reflecteze la gesturile mici pe care le pot face zilnic pentru a contribui la salvarea planetei. Le multumim tuturor celor care au participat si care s-au alaturat campaniei. Oamenii au nevoie de inspiratie, au nevoie de o motivatie interna pentru a isi schimba viata. De aceea organizam Earth Hour si vom continua sa o facem, pentru a-i sprijini pe cat mai multi dintre ei sa fie pregatiti pentru asta” – a declarat Luminiţa Tănasie, Director de program WWF România.

Pe 27 martie, România s-a aflat pe harta ţărilor care au participat la cea mai mare campanie de mediu din istorie- Earth Hour. 37 de oraşe au participat în mod oficial la campania globală, contribuind la succesul campaniei internaționale. În toate colţurile ţării, zeci de evenimente au reunit mii de oameni care au înţeles mesajul campaniei şi au dorit să se alăture sutelor de milioane de oameni din toată lumea care au sprijinit campania iniţiată de WWF.

”Participarea la Earth Hour anul acesta este una fără precedent. Faptul că Palatul Parlamentului, una dintre cele mai mari clădiri din lume, s-a cufundat în întuneric timp de o oră alături de Turnul Eiffel, de Piramidele din Egipt şi de alte sute de monumente simbolice din întreaga lume, arată o mare implicare a României în campania globală. Stingerea luminilor de Earth Hour nu duce la economisirea unor cantităţi semnificative de energie, nu acesta este obiectivul principal al campaniei, ci transmiterea unui mesaj puternic şi pozitiv privind responsabilitatea noastră, mesaj capturat în imagini din toată lumea, inclusiv din România„, a declarat Andreas Beckmann, Directorul regional WWF Programul Dunăre-Carpaţi.

Pe site-ul campaniei, www.earth-hour.ro, pot fi vizualizate fotografii reprezentând clădiri simbolice înainte şi după eveniment, dar şi de la evenimentele organizate special pentru Ora Pământului. De asemenea, pe platforma internationala www.earthhour.org, cateva fotografii de la Ora Pamantului in Romania se regasesc printre imaginile selectate de echipa Earth Hour International pentru a ilustra succesul campaniei globale.

Parteneri în campania Earth Hour România 2010 au fost: ARCUB/Primăria Municipiului Bucureşti, Ambasada britanică la Bucureşti, British Council, Astroclubul Bucureşti, Ogilvy&Mather România, Coca Cola (Sponsor principal), Elevate, Star Management, Recolamp, Mai Mult Verde, Asociaţia Greenitiative şi Organizaţia LEAP.

Parteneri media : TVR, Europa FM, Jurnalul Naţional, Hotnews, Euractiv, Zile şi Nopţi, UTV, Trilulilu, Terra Magazin, Bio Planet şi Verdecrud Media.

Nota  pentru editori

Cele 37 de oraşe care au confirmat participarea la Earth Hour 2010, sunt: Bucureşti, Aiud, Alba Iulia, Alexandria, Bacău, Baia Mare, Băile Tuşnad, Bistrita, Botoşani, Brăila, Braşov, Buftea, Calafat, Cluj-Napoca, Constanţa, Craiova, Deva, Focşani, Giurgiu,Horezu, Iaşi, Miercurea Ciuc, Mizil, Piatra Neamţ, Ploieşti, Râmnicu Vâlcea, Reşiţa, Roşiorii de Vede, Satu Mare, Târgovişte, Timişoara, Tulcea, Turda, Vatra Dornei, Vaslui şi Zalău

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top