WWF şi Exeter Business School lansează un program de MBA unic în lume

Bucureşti, 14 aprilie- WWF şi Universitatea Exeter Business School anunţă astăzi, în cadrul Forumului pentru Sustenabilitate şi Protecţia Mediului, lansarea unui program de MBA unic în lume: O Singură Planetă (One Planet MBA). Acesta este primul MBA din lume care răspunde la nevoia actuală a unei abordări sustenabile a managementului strategic. Primii cursanţi vor începe programul în septembrie 2011.

Programul O Singură Planetă se bazează pe o perspectivă globală, pregătind lideri şi manageri capabili să conducă organizaţii într-o lume caracterizată de diversitatea culturală şi marcată de accesul tot mai limitat la resurse, influenţată de valori diferite şi de grijile create de valorile din trecutul recent. Absolvenţii programului vor avea competenţe complete în domeniul afacerilor, pe care programele de MBA se bazează în mod tradiţional, dar vor fi, în acelaşi timp, capabili să dea dovadă de abordări inovatoare în dezvoltarea strategiilor de afaceri durabile. Taxa de şcolarizare pentru programul O Singura Planetă este de 19.000 lire, cu posibilitatea de accesare a unor burse şcolare.

Dr. Malcolm Kirkup, directorul programului, explică: „Spre deosebire de alte programe, angajamentul faţă de sustenabilitate va fi prezent în toate componentele programului O Singură Planetă şi nu va fi limitat la un singur modul. Credem că o mai bună gestionare a capitalului social şi de mediu este compatibilă cu câştigarea şi păstrarea aprecierii şi a încrederii clienţilor.”

Jean-Paul Jeanrenaud, Director de Relaţii Corporate în cadrul WWF Internaţional adaugă : „Lucrând în ultimii zece ani cu sectorul privat, a devenit evident pentru mine că acesta reprezintă o parte a problemei, dar, în acelaşi timp, poate reprezenta o mare parte a soluţiei. WWF are ambiţia de a schimba abordarea educaţiei în afaceri, iar MBA-ul O Singură Planetă va juca un rol important în atingerea acestui obiectiv.”

Dr Kirkup concluzionează: „Sustenabilitatea se transformă destul de repede într-o practică uzuală în mediul de afaceri. Am fost deja abordaţi de nenumărate persoane din companii care doresc să se implice în program. Studenţii noştri vor absolvi MBA-ul având abilităţi puternice – manageriale, analitice şi de conducere şi, în plus, vor beneficia de o întelegere profundă a modului în care mediul de afaceri poate folosi sustenabilitatea drept o sursă reală de inovaţie şi de transformare.”

Note pentru editori:

MBA-ul O Singură Planetă este un parteneriat între Universitatea Exeter Business School şi WWF, una dintre cele mai mari organizaţii de conservare a naturii din lume. Lansarea din septembrie 2011 este un mod de a marca aniversarea a 50 de ani de la fondarea WWF. Programul reprezintă o iniţiativă unică în lume, care caută să schimbe aspectul general al educaţiei manageriale.
Mai multe informaţii pe : www.business-school.exeter.ac.uk/events/eps/ şi www.oneplanetmba.org.

Despre WWF (World Wide Fund for Nature)

Este una dintre cele mai mari şi eficiente organizaţii internaţionale independente care derulează proiecte pentru conservarea naturii. Misiunea WWF la nivel global este aceea de a stopa degradarea mediului şi de a construi un viitor în care oamenii trăiesc în armonie cu natura. Mai multe informaţii pe www.wwf.ro.

Pentru mai multe informaţii vă rog contactaţi WWF Programul Dunăre-Carpaţi România, persoană de contact :

Ioana Beţieanu, Specialist Media şi Campanii, email [email protected], tel 0730 098 716.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top