WWF participă la ONGFest 2010

WWF (World Wide Fund for Nature), prin filiala din România, se va alătura celor 200 de organizaţii care participă anul acesta la ONGFest, cel mai mare eveniment dedicat sectorului neguvernamental din România. Evenimentul va avea loc între 7 şi 9 mai, în Parcul Unirii din Bucureşti.

Cu această ocazie, WWF îşi propune să intre în contact direct cu susţinătorii săi şi cu publicul larg, prin prezentarea activităţilor şi a proiectelor desfăşurate în România, comunicând, totodată, rezultatele obţinute şi beneficiile aduse comunităţilor din zonele în care organizaţia luptă pentru conservarea naturii.

Fie că este vorba despre proiecte legate de ariile protejate, de conservarea biodiversităţii din lunca Dunării, de dezvoltare durabilă în mediul rural sau de campanii de informare şi conştientizare asupra schimbărilor climatice, WWF consideră că fiecare membru al unei comunităţi are o responsabilitate faţă de aceasta.

“Suntem de părere că baza unei societăţi puternice se clădeşte chiar din interiorul acesteia, în primul rând prin facilitarea unui dialog deschis între toţi actorii societăţii civile, fie că vorbim de organizaţii non-guvernamentale, corporaţii sau instituţii publice. Existenţa unui astfel de eveniment, care sperăm noi că va deveni o tradiţie pentru România, nu poate decât sa ne bucure şi să ne reafirme credinţa că spiritul civic şi responsabilitatea socială reprezintă principii de bază pentru funcţionarea sănătoasă a unei societăţi”, a declarat Luminiţa Tănasie, Director WWF Programul Dunăre-Carpaţi România.

Organizat anual, ONGFest işi propune să contribuie la sporirea numărului de cetaţeni implicaţi activ în comunitate, la dezvoltarea spiritului asociativ şi la creşterea implicării asociaţiilor şi fundaţiilor din România în societate.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top