WWF Spania inlatura o figura marcanta din grupul de conducere

Membrii  WWF-Spania au votat astăzi în favoarea schimbării componenţei organizaţiei, prin vacantarea poziţiei de preşedinte de onoare. 94% dintre votanţi au decis ca această poziţie să fie eliberată.

Întrunirea a urmat controversei apărute în aprilie 2012 în jurul acuzaţiilor aduse regelui Juan Carlos, de a fi participat la o vânătoare de elefanţi, în timpul unei excursii în Botswana. WWF-Spania a convocat întrunirea pentru a comunica un discomfort şi o îngrijorare profundă alimentate de aceste acuzaţii, atât din partea organizaţiei, cât şi din partea altor membri şi cetăţeni.

La momentul respectiv, Consiliul Executiv al WWF-Spania a decis, printr-un acord unanim, să iniţieze procedurile pentru modificarea secţiunii din regulamentul de funcţionare ce se referă la poziţiile de onoare ale organizaţiei şi să permită membrilor săi să decidă în favoarea sau împotriva eliminării Articolului 6 din statut. Articolul stipula faptul că şeful de stat al Spaniei era şi preşedinte de onoare al WWF-Spania. Regele Juan Carlos deţinea această poziţie din 1968 – anul înfiinţării WWF-Spania.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top