Zimbrul

Pui de zimbru în Măgura Zimbrilor 2020 ©WWF-Romania

Cea mai mare populatie de zimbri liberi din Romania este in crestere

Doi pui de zimbru au fost zăriti de rangerii proiectului LIFE Bison în turele de monitorizare din Muntii Tarcu. În zona cunoscută sub numele de Măgura Zimbrilor, în vecinătatea comunei Armeniș, sunt acum peste 57 de zimbri liberi, dintre care cel puțin 12 născuți în sălbăticie. Rewilding Europe împreună cu …

Cea mai mare populatie de zimbri liberi din Romania este in crestere Citește mai departe »

201906_wwf_bisonr_arm_bogdanc_d4s_2056

Crește numărul zimbrilor din Muntii Tarcu

Trei femele de zimbru de la Rezervația de zimbri din Donaumoos, Germania și una de la centrul de reproducere din cadrul Grădinii Zoologice din Hunedoara au ajuns cu bine în Munții Țarcu, în vecinătatea comunei Armeniș, unde peste câteva luni se vor alătura celor aproximativ 54 de zimbri liberi din Carpații Meridionali. O altă femelă din Grădina Zoologică din Karlsruhe, Germania, a fost adusă la centrul de reproducere românesc pentru a diversifica materialul genetic și a spori populația de zimbri în viitor.

Informare cu privire la zimbrul rătăcit de turma din Munții Țarcu, ce caută refugiu în satele din comuna Armeniș (jud. Caraș-Severin)

De câteva zile, un exemplar de zimbru reintrodus în sălbăticia din Munții Țarcu în cadrul inițiativei WWF-România, Rewilding Europe și autoritățile locale, s-a separat de turma mare aflată în Măgura Zimbrilor și a coborît în satul Feneș din comuna Armeniș.

WWF și Rewilding Europe vor crea un centru de reproducere a zimbrului în Hunedoara

Rewilding Europe și WWF-România fac primul pas spre înființarea unui centru de reproducere a zimbrului în cadrul grădinii zoologice din Hunedoara. Este o etapă importantă din programul de resălbăticire a acestei specii valoroase pe care cele două organizații, împreună cu parteneri din țară, l-au inițiat în 2013 în Carpații de Sud-Vest.

Zimbrul se întoarce în Caraș-Severin

În Munții Țarcu a apărut, de puțin timp, un țarc. Nu e vorba de un joc de cuvinte, ci de spațiul pe care WWF-România îl pregătește pentru reintroducerea zimbrului în zonă, în regim de semilibertate și, ulterior, de libertate deplină. Comuna Armeniș din Caraș-Severin va fi gazda unor exemplare de zimbru (Bison bonasus) venite din mai multe țări europene, urmând ca, în câțiva ani să trăiască ca specie sălbatică integrată.

Scroll to Top